Opened 11 years ago

Closed 10 years ago

#299 closed defect (fixed)

Sky 93B still not working with Linux+Smargo

Reported by: simvirus Owned by:
Priority: minor Component: Reader
Severity: medium Keywords:
Cc: Sensitive: no

Description

Dear support and Dingo,
after svn.635 (working with good result also with Smargo overclock), I'm not able to use new version.
Here the output with last build #1061:

2010/01/04 16:50:21  27413 s   >> OSCam <<  cardserver started version 0.99.4svn, build #1061 (i686-pc-linux)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   auth size=4740
2010/01/04 16:50:21  27413 s   Cannot open file "/usr/prog/OSCam/oscam.services" (errno=2)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   userdb reloaded: 0 accounts freed, 2 accounts loaded, 0 expired
2010/01/04 16:50:21  27413 s   signal handling initialized (type=sysv)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   can't open file "/usr/prog/OSCam/oscam.srvid" (err=2), no service-id's loaded
2010/01/04 16:50:21  27413 s   monitor: initialized (fd=6, port=988)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   camd 3.3x: disabled
2010/01/04 16:50:21  27413 s   camd 3.5x: disabled
2010/01/04 16:50:21  27413 s   cs378x: disabled
2010/01/04 16:50:21  27413 s   newcamd: initialized (fd=7, port=34000, crypted)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   CAID: 093B
2010/01/04 16:50:21  27413 s   provid #0: 000000
2010/01/04 16:50:21  27413 s   radegast: disabled
2010/01/04 16:50:21  27413 s   resolver thread started
2010/01/04 16:50:21  27413 s   logger started (pid=27415)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   resolver started (pid=27416, delay=30 sec)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   reader started (pid=27417, device=/dev/ttyUSB1, detect=cd, mhz=357, cardmhz=357)
2010/01/04 16:50:21  27413 s   Waiting for local card init ....

[..]
2010/01/04 16:49:29  27373 r02 card detected
2010/01/04 16:49:34  27373 r02 ATR: 3F 00
2010/01/04 16:49:37  27373 r02 card system not supported
2010/01/04 16:49:37  27373 r02 card initializing error
2010/01/04 16:49:37  27369 s   Init for all local cards done !

[..]
2010/01/04 16:49:42  27380 r02 card detected
2010/01/04 16:49:49  27380 r02 Error activating card: -10
2010/01/04 16:49:56  27380 r02 Error activating card: -10
2010/01/04 16:50:04  27380 r02 Error activating card: -10

[..]
2010/01/04 16:50:23  27417 r02 card detected
2010/01/04 16:50:30  27417 r02 Warning: F=0 is invalid, forcing F=0
2010/01/04 16:50:30  27417 r02 Warning: D=0 is invalid, forcing D=1
2010/01/04 16:50:30  27417 r02 Error activating card: -10
2010/01/04 16:50:38  27417 r02 Error activating card: -10

[..]
2010/01/04 16:50:59  27422 r02 card detected
2010/01/04 16:51:05  27422 r02 Warning: F=0 is invalid, forcing F=0
2010/01/04 16:51:05  27422 r02 ATR: 3F 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00
2010/01/04 16:51:08  27422 r02 card system not supported
2010/01/04 16:51:08  27422 r02 card initializing error
2010/01/04 16:51:08  27418 s   Init for all local cards done !

I'm working in fixed mode and I've also tryed changing mhz/cardmhz (only for test)

Best Regards
Sim

Attachments (1)

smargo_635.patch (2.2 KB ) - added by dpeddi 11 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (18)

comment:1 by dpeddi, 11 years ago

until smartreader branch will be ready try compiling new release after:

patch -p1 < smargo_635.patch

This reintroduce some chances removed

comment:2 by simvirus, 11 years ago

Thanks for reply but the patch is not more valid:

# patch -p1 < smargo_635.patch
patching file reader-common.c
Hunk #2 succeeded at 188 with fuzz 2 (offset 12 lines).
patching file csctapi/pps.c
Hunk #1 FAILED at 234.
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file csctapi/pps.c.rej

comment:3 by dpeddi, 11 years ago

ignore the error and compie ... patch -p1 < smargo_635.patch patching file reader-common.c Hunk #2 succeeded at 188 with fuzz 2 (offset 12 lines).

It's should be enough!

comment:4 by simvirus, 11 years ago

This is the output

2010/01/04 20:06:11  13239 s   Waiting for local card init ....
2010/01/04 20:06:13  13243 r02 card detected
2010/01/04 20:06:18  13243 r02 ATR: 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00 49 54 03
2010/01/04 20:06:19  13243 r02 Type: Videoguard Sky Italia new (093B)
2010/01/04 20:06:20  13243 r02 card system not supported
2010/01/04 20:06:20  13239 s   Init for all local cards done !
[..]
2010/01/04 20:07:00  13259 s   Waiting for local card init ....
2010/01/04 20:07:02  13263 r02 card detected
2010/01/04 20:07:07  13263 r02 ATR: 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00 49 54 03
2010/01/04 20:07:08  13263 r02 Type: Videoguard Sky Italia new (093B)
2010/01/04 20:07:10  13263 r02 card system not supported
[..]
2010/01/04 20:07:23  13296 s   Waiting for local card init ....
2010/01/04 20:07:25  13300 r02 card detected
2010/01/04 20:07:30  13300 r02 ATR: 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00 49 54 03
2010/01/04 20:07:31  13300 r02 Type: Videoguard Sky Italia new (093B)
2010/01/04 20:07:33  13300 r02 card system not supported

comment:5 by simvirus, 11 years ago

Another output:

2010/01/04 20:26:14 14104 r02 card ejected
2010/01/04 20:26:17 14104 r02 card detected
2010/01/04 20:26:22 14104 r02 Warning: F=0 is invalid, forcing F=0
2010/01/04 20:26:22 14104 r02 ATR: 3F 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00
2010/01/04 20:26:25 14104 r02 card system not supported
2010/01/04 20:26:25 14104 r02 card initializing error

comment:6 by simvirus, 11 years ago

2010/01/04 20:26:14  14104 r02 card ejected
2010/01/04 20:26:17  14104 r02 card detected
2010/01/04 20:26:22  14104 r02 Warning: F=0 is invalid, forcing F=0
2010/01/04 20:26:22  14104 r02 ATR: 3F 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00
2010/01/04 20:26:25  14104 r02 card system not supported
2010/01/04 20:26:25  14104 r02 card initializing error

by dpeddi, 11 years ago

Attachment: smargo_635.patch added

comment:7 by dpeddi, 11 years ago

I've a configuration like your.

I've updated the attachment to apply correctly.

With latest patched svn, I get correct ATR.

2010/01/04 21:00:45 2625 r04 ATR: 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00 49 54 03

2010/01/04 21:00:46 2625 r04 Type: Videoguard Sky Italia new (093B)

Remember to use something like

./srp_tools_x86 \

-d /dev/$SMARGO_DEV \
-p 0 \
-m 1 \
-x $SMARGO_FREQ \
-t 0 \
-e 0

comment:8 by simvirus, 11 years ago

Thanks for your quick support!

This is my smargo:

# ./srp_tools_x86 -d /dev/ttyUSB1

smartreader+ version v1.3

MODE    fixed
FREQ    6.86 Mhz
KERNEL  normal
T_MODE  t = 0
EGT     0

(or FREQ 6.00 Mhz)

but

this is the current output with build #1064 and new patch

2010/01/04 21:25:07   8096 s   Waiting for local card init ....
2010/01/04 21:25:09   8100 r02 card detected
2010/01/04 21:25:14   8100 r02 ATR: 3F FD 13 25 02 50 80 0F 33 B0 13 69 FF 4A 50 D0 80 00 49 54 03
2010/01/04 21:25:15   8100 r02 Type: Videoguard Sky Italia new (093B)
2010/01/04 21:25:16   8100 r02 card system not supported
2010/01/04 21:25:16   8100 r02 card initializing error

Thanks again

comment:9 by simvirus, 11 years ago

Hi!
What can I do?
Thanks!

comment:10 by simvirus, 11 years ago

Any news?

Regards

comment:11 by simvirus, 11 years ago

Priority: majorblocker

comment:12 by papampi, 11 years ago

its workin for me with debian linux and smargo !
but some times it does not load and give me the same card not supported !
try to take out the card and put it in again !
it works for me 99% of times !!!

comment:13 by wobble, 11 years ago

hi

i've seen a similar fault with traditional UART.

bad log:
2010/01/26 11:59:42 12911 r02 write to cardreader phoenix:
2010/01/26 11:59:42 12911 r02 D0 74 01 80 01
2010/01/26 11:59:42 12911 r02 answer from cardreader phoenix:
2010/01/26 11:59:42 12911 r02 98 00
2010/01/26 11:59:42 12911 r02 failed to read 7401 cmd length (00 13)
2010/01/26 11:59:42 12911 r02 card system not supported
2010/01/26 11:59:42 12911 r02 card initializing error

good log:
2010/01/26 12:04:22 13220 r02 write to cardreader phoenix:
2010/01/26 12:04:22 13220 r02 D0 74 01 80 01
2010/01/26 12:04:22 13220 r02 answer from cardreader phoenix:
2010/01/26 12:04:22 13220 r02 78 90 00

it looks like it consistently misses the first nibble
of a response for some reason.

using
setserial /dev/ttyS0 low_latency

may have fixed it for me, try yourself, if not then hope
this helps discover a problem elsewhere

bye

comment:14 by wobble, 11 years ago

sorry for poor layout above, 2nd try:

bad log

2010/01/26 11:59:42  12911 r02 write to cardreader phoenix:
2010/01/26 11:59:42  12911 r02 D0 74 01 80 01
2010/01/26 11:59:42  12911 r02 answer from cardreader phoenix:
2010/01/26 11:59:42  12911 r02 98 00
2010/01/26 11:59:42  12911 r02 failed to read 7401 cmd length (00 13)

good log

2010/01/26 12:04:22  13220 r02 write to cardreader phoenix:
2010/01/26 12:04:22  13220 r02 D0 74 01 80 01
2010/01/26 12:04:22  13220 r02 answer from cardreader phoenix:
2010/01/26 12:04:22  13220 r02 78 90 00

bye

comment:15 by simvirus, 11 years ago

Thanks for your reply,
but smartreader is an USB devide (with multiclock) and not serial (ttySX)

Thanks

comment:16 by alno, 11 years ago

Component: Reader
Priority: blockerminor
Sensitive: unset

comment:17 by Deas, 10 years ago

Resolution: fixed
Status: newclosed

no reply since 5 months - ticket closed...

Note: See TracTickets for help on using tickets.